Amsterdam Admirals
De opkomst en ondergang van professioneel Amerikcan football in Nederland

 

cover_admirals

Gegevens:

Uitgever: Carrera
Jaar: 2008
ISBN: 9789048800889
Pagina’s: 320
Prijs: 19,95 euro

Samenvatting:

In 1995 was het eindelijk zo ver: American football stak de oceaan over om Europa warm te krijgen voor de sport. De National Football League (NFL) introduceerde professioneel American football en alles wat daarbij hoort. De Amsterdam Admirals en de gehele World League of American Football – waaraan zes Europese teams deelnamen – trokken alles uit de kast; met Amerikaanse spelers, een Amerikaanse show en Amerikaanse normen en waarden. 

Duizenden supporters in Nederland vielen als een blok voor dit schitterende spektakel. Na dertien seizoenen en talloze pogingen om de sport populair te maken in Europa trok de NFL op 29 juni 2007 de stekker uit de competitie. Daarmee kwam ook een einde aan de Admirals. Het was het einde van een organisatie, maar niet het einde van een gevoel dat duizenden supporters jarenlang met elkaar deelden: het was hun club, hun sport en hun liefde. Journalist Mike van Damme beschrijft op schitterende wijze wat dertien jaar professioneel American football in Nederland betekende.

Recensies:

Bol.com
'Dit boek is een absolute must voor iedere (oud) Admirals Fan, en een zeer dikke aanrader voor liefhebbers van sportboeken ook als je ooit voor een amerikaans of duits bedrijf hebt gewerkt zal je je weg snel vinden in dit boek. De schrijfstijl is die van een vlotte roman, doorspekt met anekdotes en onthullingen. Boeit van begin tot eind.'